AustriAlpin Inox Glue-in Bolt 9cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pacsafe Slingsafe LX200 Tote Denim

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Edelrid Mega Jul Belay Kit with Bulletproof Screw oasis
Douchebags The Little Bastard 60l Trolley Pine Grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPlatypus Tube Insulator kit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt OMM Classic 32 Blå (B1) (2019)
Marmot Compact Hauler Cilantro/Raven

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Camp Wing 2

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Edelrid Confidence Static Rope 8,0mm 20m oasis-flame

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Suunto Spartan Sport Wrist HR Watch Blå (2019)speedo Equipment Mesh Bag Ultramarine/Fluo Orangevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Edelrid Mega Jul Sport Belay Kit with Bulletproof Triple icemint
HEAD Swim Cap Silicone Moulded Röd (RD) (2019)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Swimrunners Laces 2x100cm Neon Grön

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Halsduk från viveca N
Edelrid Performance Static Rope 11,0mm 200m snow
Soyaconcept, Klänning, Strl: XXL, Canela 2, Vit/Svart

På tisdagen godkände ministerrådetSnygg grå figursydd ärmlös klänning AMISU stl 38, helt ny med lapparGudrun Sjödén tunika storl LPullover Tröja Beige Långärmad Storlek 42 (XXL) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Anne Weyburn, Tröja, Strl: 48/50, Vit, Polyester/Polyamid/Bomull
Blå marinblå benvit småblommig mönstrad klänning från Mardi strl XL

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGudrun Sjödén, Tröja, Strl: XXL, Svart/Vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Petzl Asap Sorber Falldämpare 40 cm