M Jar-Sea Air


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
En romantisk kvinna, 60x75 cm oljemålning på duk

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Spegel i röd, yttermått 59x109 cm
Hobbyknivar - B: 18 mm - 5 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenServis Emily 24-delar i osorterat fältspatporslin Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt WMF Palermo tårtspade blank stål - 23 cm
2 matsalsstolar i konstläder beige

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
SENCOR Köksmaskin Pastell Grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster tjej som sminkas, 50x70 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster The wizard tree Cathedral Wood, 50x50 cmPoster Grönsaker Format, 70x100cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Inbyggd trådlös mottagare till infraröd värmetermostat BT001
KÖKSVÅG MED SKÅL 5 kg

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster svan, moln och måne, 50x50 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster man som fiskar i flod, 50x70 cm
Poster köksverktyg, 50x70 cm
Poster Peterskyrkan, 50x70 cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Ord och bokstäver 50x70cmPoster luftballonger över spettsigt berg, 50x70 cmPoster slingrande flod, 50x70 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster roddbåt i solnedgång, 50x70 cm
Poster målning en regnig kväll, 50x70 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringeniPhone fodral skinnimitation svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Cafébord i aluminium 6,5 cm ej fällbar