Route 66 Metall Skylt


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fjällmark Kaitum Extension 3P

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Craig Faster - Cars bilar 2 - Deluxe Megasize
Coleman Coastline Side Canopy

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFärgade vattenpärlor - 6 gram, Grön Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt 10st LED Antikljus i vax med TIMER och GLIM-låga
Poster - Grekland karta ram 50x70cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Memo Rojas JR - Mexican Racer - 4000ex Limiterad Cars 2

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Didriksons, Boardman Kids Set Marinblå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar LaCrosse Hampton II 6" Kängor, Dam, NavySandalett 189 TAMARIS Svart, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor/Väggord Hem Home sweet Home
Yokono 027 Svart, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Väggdekor/Väggord - Toalett symbol

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Sandal Bdk cuero, Cognac
Didriksons, Nobi Byxa Svart
Crocs Classic Clog K, Melon

På tisdagen godkände ministerrådetZombie Head StearinljusDopia Kmb Vit, VitSneakers Skechers vit, Vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
TORO WHITE, Vit
Sneaky Steve, Coney Boots, Dam, Light Brun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenChelsea sheepskin wine, Bordeaux/vinröd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - She needed a hero 40x50cm