Way of the Panda Brädspel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Väggdekoration Blommor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Pie Face Showdown
Alien Artifacts - Brädspel

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenArkwright - Brädspel Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Guardians - Brädspel
Alga, Break Free, Familjespel

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
One Night Revolution Brädspel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Groda, fontän för trädgården 21x18x20 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar CAPiDi, Selfie Babylarm SvartSebra Filtad baby mobil moln varm gråvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Memo Pingvinpar/Penguin pairs
Geggamoja, Månmobil Gul

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Lets get lost No.4 21x30cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Britax, Liggdel, Smile 2/B-Ready/B-Motion/B-Agile, Sand Beige
Legends of Andor: Journey to The North
Britax, Baby-Safe Plus SHR II Olive Grön 2018

På tisdagen godkände ministerrådetLykta Häng Hjärta Smide med röd glaskoppBeyblade Burst Triple Booster Set B-57Lubewig - Cars 2 - Bilar metall - Original den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Reima, Tihku Regnställ Rosa
Mini A Ture, Charlene Robin Regnställ Créma De Peche

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTretorn Erna Raincoat (Dam) Vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggdekor väggord väggtext Jag vaknar brevid dig stryker