Poster - Sjöstjänor havet 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fototapet

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tavla Glas 70x100 Världskarta Svart
Trafikskyltar - Furu - H: 7,5 cm - 24 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTomas Örngott Hjärta Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mobil LED Strålkastare 10 W 1000 lm
Grenuttag 4-Way 2 m Vit - 4 x Schuko

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Hanging Lantern Bird Seed & Nut Feeder Grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Easy To Grow Kit Grön Home Growing Gardening

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Ananas Svartvit No.2 21x30cmPoster - Grön plant No.6 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
684 Barn stol formgjuten röd/natur/ 370:-
Schuko Strömkabel Schuko Hane - IEC-320-C13 5.00 m Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Electrolux Z 71

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG Exquisit 1500
30L Dry-bin with scoop made from plastic for storage
Dammsugarpåsar Nilfisk Arnoldi

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux Satellite Z 98Dammsugarpåsar Miele S 800-858Dammsugarpåsar Miele Caribic den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC282
Dammsugarpåsar AEG Vampyr Boggie

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover S 4248 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

25 Metre Professional Hose Pipe Reinforced Garden With Fittings