Julpåse Tomte Hjärta 3st


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hörselkåpor ZEKLER 412D

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Trälåda Snaps
Väggdekor - Trädgården

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVäggdekor - Stora Blommor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Headset PELTOR MT53H79A
Jellycat, Gosedjur, Bashful Unicorn Medium

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Jamie Oliver Skål Vågor 24 cm Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Mandolin, Lord Nelson

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Jellycat, Gosedjur, Bashful New Lion MediumPokemon Mareanie Stort Gosedjur Plysch Mjukis 30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
100st blixtlåspåsar 100x140mm utan skrivfält för mat pärlor mm
Mjuky - Shiba Inu Hunden Kuro Mjukisdjur

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Rubens barn Baby Nils

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 2Fast2Fun F.A.H Outdoor 2,4 GHz helikopter
Julstjärna Svart 60
ESC/receiver till Woltage

På tisdagen godkände ministerrådetStar Wars, kuddeTactic, Lotto BondgårdsdjurSkulptur Ring på fot guldfärgad 59 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Topcom Digital Babymonitor KS-4249
babyFEHN Swan Lake Sängmobil

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenHerrparaply Anka anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Automatiskt paraply svart