Fototapet Sunset Africa Nature Tree


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Do more of what makes you happy No.17 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Charlie and the Chocolate Factory - Willy Wonka (Depp)
Poster - Röd lips no.2 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Do more of what makes you happy No.8 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Woman illusion Royal init 30x40cm
Rectangular Bread Basket Röd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dammsugarpåsar Siemens Z 6.0

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Siemens VSZ 4000 till 4999

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DYMO S100 Paketvåg 100kg (S0929030)Poster - Fisken nemo 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dammsugarpåsar Siemens VSZ4GXTRM6
Poster - Woman illusion Girlpower Royal init No.2 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pelikan Superior photopaper, 10x15 cm, 50 sheets, 240 g/m2

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Ananas Topical No.2 21x30cm
Kehan C90 bärbar kamera, 720p, Wi-Fi, iOS/Android, svart
Poster - Vilda djur no.2 barn 21x30cm

På tisdagen godkände ministerrådetHQ LED-vägglampa för utemiljöer, oval, antracitfärgad (HQLEDWLOUHQ Dammsugarpåse H.E. - Goldstar - LG Sweefty/Dino/TB33 (W7-5280HQ Dammsugarpåse Bosch/Siemens P (W7-52326/HQN) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
DELTACO Grenuttag med 10xIEC C13 uttag, 1xCEE 7/7, amp.meter, sv
Poster - Keep Smile nr.2 21x30cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenXQlite by Smartwares Strålkastare LED 10W Sensor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Bosch GL 30 BSGL 3015GB