Julgranskula Blå Alice


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Svetstångset. 4 delar.

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Blå Astrid
Julgranskula Grön Lukas

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVäggdekor cykel kärlek | 120x160cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mp3-Högtalare
Batteri Makita BL3626 36V Li-Ion 3000mAh

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Yankee Candle Classic Medium Jar Rhubarb Crumble Candle 411g

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Yankee Candle Classic Large Jar Sea Air Candle 623g

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Doftljus, Scented Candle - Jag älskar digPoster - But first coffee No.5 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Badhandduk Ananas
Poster - Alfabet stor och liten Blå No.2 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Väggdekor väggord väggtext MUM- DAD-

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Papegoja Maspalomas No.1 -Svartvit 30x40cm
Aromalampa i Keramik Dödskalle Svart
Poster - Ocean woman No.2 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetVäggdekor - Fåglar på kvist #5Poster - Small moments Big memories No.1 40x50cmStrimlaren - Grönsaksskärare den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - I love Ice Cream No.3 30x40cm
Poster - But first coffee No.26 40x50cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - But first coffee No.19 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Stjernsund Hängare Knopp Sammet Svart 5,5 cm