Actions Aubergine Glass Worktop Saver Protector Cutting Board


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Sagaform Oval Oak serveringsset 4 delar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dammsugarpåsar AEG AEG...serie Ergo Essence
Foldable Bar Table 80cm x 110cm Steel Coated Frame Vit Top

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLjusstake STEADY koppar Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Do more of what makes you happy No.16 40x50cm
Poster - Vinglas svartvit 40x50cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Fashion Body no.9 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tomte Kalle Röd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Original Merilasi design glastavla x 2Pk of 6 Assorted Colouröd Ceramic Egg Cup Holdervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Fashion Body no.7 30x40cm
3 Section Glass Serving Dish Bowl Round

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Kanin Always cute 40x50cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Woman illusion Fashion Royal init No.1 21x30cm
Brüder Mannesmann Bits- och hylssats 24 delar 29700
Smartwares Fjärrbrytare EUR-uttag

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Ananas Topical Moon 30x40cmPoster - Gul rose 40x50cmHQ LED-list, lättinstallerad, dimbar inom-/utomhus, 3 200 lm 5,0 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Xavax Dammsugarpåse Xa 01
Brennenstuhl BREMAXX skarvsladd IP44 25m Rö

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - LOVE svart fade in 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Fashion Body no.2 30x40cm