DeWalt Metallborrsats HSS-G 19 st (DT5923-QZ)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ranex by Smartwares Verona Badrumstaklampa IP44 Vi

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Smartwares Rörelsedetektor Husdjur SA68PP
Utomhusgrenuttag, 2xCEE 7/4, 1x CEE 7/7, 1,5m kabel, IP44, svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKönig Brandvarnare, batteridriven, VDS-godkänd (SAS-SA130V) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - I love you Rainbow No.1 40x50cm
Pelikan Superior photopaper, 10x15 cm, 50 sheets, 240 g/m2

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Kärcher Sugborste Styva Borst (Ø35)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Handmålad oljetavla med röda blommor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Ananas Topical - Svart vit No.1 21x30cmPoster - Love lips 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips Halogen Klot E14 18W (23W)10st
Poster - Papegoja barn 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Brennenstuhl, danskt grenuttag, 6 jordade uttag, brytare, svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Wine delux 30x40cm
Don't forget to kiss me good night, Väggord
Fiskars Cirkelspridare puls med spjut

På tisdagen godkände ministerrådetGP Moodlite Cube 400Poster - Rainbow Collection 21x30cmPoster - Cherry Tree - Svartvit 21x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HQ Styv LED-list, linjär, enkel anslutning, 70 cm, varmvitt
HQ Dammsugarpåse E51 Electrolux (W7-50597/HQN)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenExxact Krondimmer 2x200W/VA BP Vit (WDE008302) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Velda skyddsnät 4 x 3 m för dammar