500W Electronic Hammer Drill


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
2 strandmattor med ryggstöd grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
8 in 1 Screwdriver Flashlight
Ljusstake krans

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDroppsäkert färgtråg No·Gravity Paint Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Esschert Design Dörrmatta Rektangulär Flätad i Gummi L RB38
Classic multi-universal sax, L: 17 cm, 1st.

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
28x38cm Water Droplets Glass Worktop Chopping Cutting Board

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Shotglas med Visselpipa Sverige

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Halberdier,Pontormo Jacopo,50x40cmKylskåpsmagnet ”HARLEY-DAVIDSON WILD AT HEART”vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Be who you are Väggord Väggtext
Christmas Tree Floor Protector Mat

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Klädnypor med stopp, L: 9,5 cm, björk, 5st.

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kvadratiska askar, stl. 7,5+9,5 cm, H: 4,8+5,5 cm, MDF, 2st., in
Korkskruv Mustasch
Walk on the Beach,Joaquin Sorolla Y Bastida,50x50cm

På tisdagen godkände ministerrådetSaxslip, 1st.Handspeglar, stl. 23-24 cm, plywood, 2st.Vas Albin 20 cm - matt svartgrå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Magnet / Kylskåpsmagnet Vakande Varg
EGLO Tarbes Taklampa, svart 94191

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVärmepanel infraröd 700W utan termostat variant 2 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Pumpa skärset, 1set