Muffinsform silikon tassar ljusrosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
The Fortune Teller,Caravaggio,50x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
24cm Frying Pan with Glass Lid
Trähängen - MDF - stl. 12 cm - 120 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCanvas LOVE 80x80 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt The Holy Family with st Catherine st Sebastian
Retro Edison LED lampa med rosa ljus

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Rain Gauge Outdoor Garden Weather Rain Measuring Unit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
40cm (16") 2 Plant Rings Height Adjustable Flower Support

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Ananas Svartvit No.2 30x40cmSENCOR Stavmixer med tillbehör Grönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Hylla i Kejsarträd- 40 x 82 x 27 cm
Fritöspanna HD922x / HD923x Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Nilfisk CV 30

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG Exquisit 1400E
Häftapparat F18 Av Rapid
Dammsugarpåsar Nilfisk Aero 20-11

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux PrestigeDammsugarpåsar Miele S 8000-8999Dammsugarpåsar Miele Exclusive S371 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC260
Dammsugarpåsar AEG Vampyr 4002 Super

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover TF 5192 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Blossoming Almond Branch in a Glass,Vincent Van Gogh,24x19cm