Hylla - 30 x 10 cm - H: 26 cm - Plywood


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Lady Diamond Diamax Elegant Cut Crystal Vase 27cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
47L Winter Salt Bin Blå Lid for Storage with Scoop
Retro Edison LED lampa med blått ljus

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGrenuttag 4-Way 2 m Svart - 4 x Schuko Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Världskarta No.12 21x30cm
Poster - Grön plant No.13 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Blossoming Almond Branch in a Glass,Vincent Van Gogh,24x19cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
A Pork-Butcher's Shop Seen from a Window,Vincent Van Gogh

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Grön plant No.14 21x30cmLandscape with a Rainbow,Peter Paul Rubens, 60x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Alu Källarschakt Skyddsgaller
The Three Marys in Lamentation Right, COTER, Colijn

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar AEG Comfort 1104

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Electrolux Z 306
Roses and Anemones,Vincent Van Gogh,51.7x52cm ny03
Dammsugarpåsar Electrolux Mondo Z 5106

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux Automatic 100Nonwoven Fototapet Vit Flowers - en kvalitetstapet till marknaDammsugarpåsar Hoover Alpina SC231 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar AEG Vampyr E 180
Dammsugarpåsar Hoover TF 5192

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Samsung VC-6800-Serie anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Strömförlängningskabel IEC-320-C14 - IEC-320-C13 2.00 m Svart