Poster - Röd rose Sosa dust 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Grön plant No.14 40x50cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Allegory of Wealth,Simon Vouet,60x40cm
Portrait of the Artist,SAVOLDO, Giovanni Girolamo

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDammsugarpåsar Nilfisk CV 792 Villa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåsar Nilfisk G 90
Dammsugarpåsar AEG Storlek 28

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Philopeoemen General of the Achaeans,Peter Paul Rubens

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
WALTHER Stjärnformad dekoration i snygg design

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Nilfisk Aero 20-01 InoxDammsugarpåsar Electrolux Satellite Z 98vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Fototapet / Foto Tapet Ile Tropicale - väggdekor som gör skillna
Dammsugarpåsar Electrolux Flexio Z 885

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Miele S 2000 - 2999

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Nonwoven Fototapet Budapest - en kvalitetstapet till marknads b
universalsax Fiskars 21 cm
Fototapet Sunlight Mountai- en nonwoven tapet till marknads bäst

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar AEG Vampyr 2002 SuperDammsugarpåsar Ide Line Mistral Electronic 1250Dammsugarpåsar Samsung VC-7500 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Galaxy SC 076
Dammsugarpåsar Miele ALLERVAC SENSOR 2000

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Allaway CX anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Fasett EVC 216