Blinkande Badanka


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Premium Rotary Line Cover Clean Dry

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cork Placemats Mama Moo Set of 4 Kitchen Dining
Trädgårdsstol Giuseppe blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKlämmor, B: 19 mm, 40st. Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Plafond med delfinmotivx2
Kylskåpsmagnet retro Pin-up: "Ahoy Sailor"

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Colonial Candle - Fine Merlot

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bridgewater - Lavender Lane

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Wellington Boot Bag Welly Mud Clean WaterproofvidaXL Uppsättning väggbonader på duk: Eiffeltornet 100 x 50 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Wooden Röd And Cream Trees Set Christmas Tree Decorations x 12
Pinne med fot, dia. 4 cm, hålstl. 6 mm, blandade träslag, 10set,

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Gardiner 2 st skira randvävda 140x245 cm stålgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Man with a Golden Lace,Tintoretto,60x40cm
Pappersassietter Neonrosa
Häftklammrar, stl. 24/6 , B: 12 mm, 10x1000st.

På tisdagen godkände ministerrådetBordslöpare av imiterat tyg, lime, B: 35 cm, 70 g/m2, 10mLever Punch, stl. M , dia. 25 mm, Cirkel, 1st.Pappersstansar, stl. 15+23 mm, all year, 8mix. den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Smartwares Markspotlight LED 6 st 0,36 W krom 5000.475
Fågelbord/hus, 14,5x14,5 cm, H: 21.5 cm, furu, 1st.

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLabel Manager, 9-12 mm, LM160, 1st. anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Pappersassietter Bröllop