Karta över Huddinge, Södermanland


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - I love you älskling 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ranex by Smartwares LED-strålkastare 20W
Set of 4 Dinner Plates Porcelain

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Kanin 100% Cute no.2 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Kanin Always cute 30x40cm
Poster - Målat hjärta 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Polypropylene Chopping Board

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
VILLEROY AND BOCH PASTA PLATE L SET

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - I love My Cat No.2 30x40cmPoster - Australia Kompass - Svart vit 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Smartwares BE60W Vägglampa Bull-eye Vit
27x18.5x20cm Plastic 3 Drawers

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Vilda djur barn 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ranex Bordslampa Mandy med touch-funktion
Ranex by Smartwares Arezzo Vägglampa Downlight 230
Poster - Body 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Smink mix 30x40cmKarta över Bengtsfors, DalslandPoster - LOVE Marbre stil Med hjärta 21x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Buffel - Svart vit 40x50cm
La Cave Wine Glass 36cl Stylish Design

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenValueline 6-vägs schuko-förlängningsuttag 1,50 m vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Premier Housewares Rooster Ceramic Ornament W22 x D8 x H19 cm