Iskross i Krom


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
EGLO Taklampa Maserlo D38 cm cappuccino 31603

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Plymört/tuppkam " Ice Cream Orange" 15 frön
40 Multi Drawer Plastic Storage Cabinet For Home Garage or Shed

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren12 Piece Champagne 15.5cl For Party Drink Barware Glass Set Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Recreation by our Gallery,Tintoretto,50x40cm
Apoteksflaska, H: 24,5 cm, dia. 10,5 cm, 6st., hålstl. 2,6 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Bäddset 4 delar 155x220/80x80 cm ränder och blommor

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Insynsskydd tempeltavla

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Segelar, handmålad oljemålning på duk, 90x60 cmSt John Altarpiece,Quentin Matsys,80x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Barskylt Koskenkorva
Crowning with Thorns,Tintoretto,60x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Porcelain Display Plate 33cm Vit For Home or Hotel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Klädnypor, L: 7,2 cm, B: 2 cm, furu, 10st.
Set of 4 Villeroy & Boch Voice Large Vit Coffee set
Ask, Blomma, dia. 8,2 cm, H: 4 cm, plywood, 1st., inv. mått 4,8x

På tisdagen godkände ministerrådetKronljus, dia. 23 mm, H: 20 cm, vit, 30st.Äppellåda, stl. 34x15 cm, H: 13 cm, Kejsarträd, 1st.Värmeljushållare, dia. 5 cm, H: 3,5 cm, 8st. den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Hängande hjärta "Baby Shower"
10 pcs Food Storage Plastic Box Square Containers with Lids

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFamiljekalender, stl. 44x22 cm, 180 g, 5st., inv. mått 8x19 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Padded Work Harness Suspender