Poster - Havre 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Världskarta No.7 30x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Fashion bag 40x50cm
Poster - Lejon kungen No.4 40x50cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGabrielle d'Estrees and One of Her Sisters, Fontainebleau Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt The Lamentation of Christ with the Last, Joos van
Dammsugarpåsar Electrolux Z 940

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Farmhous in Provence,Vincent Van Gogh,46.1x60.9cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Chair,Vincent Van Gogh,60x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar AEG MM1800Dammsugarpåsar Electrolux Z 250vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
LED Nattlampa Med Rörelsesensor
Dammsugarpåsar Electrolux Ingenio Z 2571

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Daewoo RC 609 (D)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Miele S 246i-262i
Landscape with a Bird-Catcher,Peter Paul Rubens,80x40cm
Tavla Balloon

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Hoover 2107Dammsugarpåsar Hoover S 750Dammsugarpåsar Hoover TF 1900 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Samsung SC 7200 till 7299
Dammsugarpåsar Samsung 7800

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover Compact S 3472 till 3496 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dorre Champagnekylare Rostfritt Stål Dia 35 cm