Pappersassietter Djungeldjur


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Glöggvärmare 6,8 l

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Barspegel Beefeater
Fotohörn, 10 mm, cream, 108st.

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPappersstansar, lager-på-lager, L: 25+49+75 mm, B: 16+34+51 mm, Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tvättkorg smal beige
Good Morning Bäddset 5226-A STRENGTH 135x200 cm svart/vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Final Touch Champagneöppnare

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Barblade i Rostfritt

Försäkringskassan: Regeringen underskattar BAHCO Grensax med aluminiumskänklar 900 mm P160-SL-90Ljusstake med 4 hållarevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Barspegel J&B
Recreation by our Gallery,Tintoretto,50x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Evighetskalender, stl. 19x23 cm, 180 g, 5st., hålstl. 15,3x9,2

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Mars and Venus United by Love,Paolo Veronese,50x40cm
Spegelboll Guld
Kylskåpsmagnet retro, ”MINI PARKING ONLY”

På tisdagen godkände ministerrådet3D ram, stl. 12,3x12,3 cm, djup 2,5 cm, furu, 1st., inv. mått 8,Glasflaska, H: 26,5 cm, dia. 8 cm, 1st.Ask, Blomma, dia. 8,2 cm, H: 4 cm, plywood, 1st., inv. mått 4,8x den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Pappersstansar, stl. 25 mm, Blomma, fjäril och hjärta, 3mix.
Classic universalsax, L: 21 cm, Högersax, 1st.

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDörrskylt, B: 23-28 cm, H: 6-10 cm, 1st. anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Mosaik, stl. 1,3-5,5 cm, 60st.