Champagneglas av Plast Rosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Modern matta traditionell design 80x150 cm beige/grå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Medalj/Kapsylöppnare Norge
Sparbössa nallebjörn, H: 9 cm, vit, 10st.

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEL ljusslinga LED 300 st lampor Utomhus Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pappersgem, L: 28 mm, 1000st.
Smörgåskniv rfr " idial " 2-pa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Kapsylöppnare Väggmonterad Hund

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Snapsglas Sverige

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Sittdynor till trädgårdsmöbler 2 st 120x52 cm brunLjusstake kransvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pappersassietter Kvadrat Mint
Riviéra Maison My First Year 51x35 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Sparbössor bilar, H: 5,5 cm, L: 12,5 cm, vit, 12st., B: 7,8 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kylskåpsmagnet ”BMW DRIVERS ONLY”
Servetter, röd, stl. 33x33 cm, 20st.
Kylskåpsmagnet ”HARLEY-DAVIDSON WILD AT HEART”

På tisdagen godkände ministerrådetRamar, stl. 9,5-14 cm, plywood, 18st.Kulor, H: 5 cm, 12st.Assiett, dia. 19 cm, svart, 6st. den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
EGLO Utomhusvägglampa med sensor Navedo 60 W svart 93458
vidaXL Påslakanset 2 delar 140x220/60x70 cm grenar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenChristmas Wooden Hanging Snowflakes and Snowmen x 12 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

3 Seater Bench Cover Grön Polyethylene