Gigantiskt Ölglas


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Antikljus, turkos, dia. 2,2 cm, H: 24,5 cm, 4st.

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ampel med bård - guldbrun
Fotohörn, 10 mm, svart, 108st.

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBegonia "Sun Dancer Vit Sosa Picotee" 12 frön Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Konstrotting sittgrupp Malaga 6+4+1 inkl regnskydd, variant 2...
Påsnitar, L: 20 mm, guld, 70st.

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Påfågelsblomster Tiger Mixed 20 frö

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Ice Cube Of Sweden

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Gardiner 2 st broderade skira 140x245 cm vitWheel Shaped 12V Air Compressorvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Doftoljelampa i Metall
Förvaring för väskor och accessoarer Shiny Hanger Glam

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Spargris, H: 9 cm, L: 11 cm, 10st.

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Recreation by our Gallery,Lucas Cranach the Elder,60x40cm
Pappersassietter Casino
Recreation by our Gallery,Jean-Leon Gerome,50x40cm

På tisdagen godkände ministerrådet20cm Christmas Xmas Candle In Glass TubeKlädnypor, L: 48 mm, B: 6 mm, björk, 50st.Bordslöpare, lila, B: 30 cm, Nät, 10m den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HIP Badlakan 5614-H GERMAINE 160 cm rund flerfärgad
Äppellåda, stl. 34x15 cm, H: 13 cm, Kejsarträd, 1st.

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGranmatta grön Ø 100cm 12 LED anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Servetter, lime, stl. 40x40 cm, 60 g, 20st.