Tavla Canvas 85x113 Världskarta Steel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Supper at Emmaus, Paolo Veronese,80x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
24 Cell Self Watering Seed Success Kit Planting Gardening
Self Portrait, TINTORETTO, Jacopo,50x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren10pc Shed Hook Set Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Helena Fourment Seated on a Terrace,Peter Paul Rubens
Poster - Världskarta No.2 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
9 Litre Midi Odour Free Compost Caddy Kitchen Waste Bin

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bilar - plywood - stl. 12x3,5x6 cm - 2 st

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Lejon kungen No.6 40x50cmPoster - Grön plant No.14 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
47L Winter Salt Bin Blå Lid for Storage with Scoop
LED Retro Glödlampa E27 G125 5 W 230 lm 2200 K

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Electrolux Z 950

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG Storlek 28
The Marriage of the Virgin,Luca Giordano,60x50cm
Dammsugarpåsar Nilfisk Action A200 till A400

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux Ingenio Z 2560Dammsugarpåsar Miele S 5000-5999Nonwoven Fototapet Ocean Sundown - en rolig barntapet till markn den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Compact S 3282
Dammsugarpåsar AEG Vampyr 1605

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover Telios T 4300 till 4599 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lot and His Daughters,CAVALLINO Bernardo,60x40cm