Poster - Världskarta No.32 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pulp Fiction - Guns Pub Spegel

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fototapet / Foto Tapet Sakura Blossom - väggdekor som gör skilln
Siri Örngott Hjärta

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLow ProfileLCD Plasma TV Wall Mount Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Self-portrait, Peter Paul Rubens,50x40cm
vidaXL 4 Justerbara raka bordsben i svart 870 mm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Einhell Häftklammer 13 mm 3000 st

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julramar - 14 x 14 cm - MDF - 80 st

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Grön plant No.13 21x30cmPoster - Grön plant No.7 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karta över Härnösand, Ångermanland
Philips LED Flame Spiral Glob E27 4st (929001392101-4)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Electrolux Z 431 till 464

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG MM2000
Almond Tree in Blossom,Vincent Van Gogh,48.5x36cm
Dammsugarpåsar Electrolux Z 3000

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux ClassicDammsugarpåsar Daewoo SB 90Dammsugarpåsar Miele G-serien den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover 2107
Dammsugarpåsar Hoover Sensotronic S 3190

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Ide Line Cycclone 740-074 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Self-Portrait,Vincent Van Gogh,42x33.7cm ny12