Poster - Världskarta No.34 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Trädekoration - Blommor - dia. 12,3+16,5 cm - 2 st

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Citronsyra - NI - 100g
Victoria Frances - Vampire Girl Pub Spegel

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGeorgian Mortise Knob Set Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Cardinal-Infante Ferdinand, Peter Paul Rubens,60x50cm
Poster - COCO Svart Rosa 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fototapet / Foto Tapet Moscow Twilight - väggdekor som gör skill

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Uppskatta de små sakerna... Stort Väggord

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Världskarta No.5 30x40cmPoster - Grön plant No.12 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
47L Dry-bin with scoop made from plastic for storage
Philips LED E27 Std 60W Frost Dim 4st

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Nilfisk Business (Nilfisk)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG Rosso
Karta över Härnösand, Ångermanland
Dammsugarpåsar Electrolux Z 330

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux Flexio Z 825Dammsugarpåsar Miele Rubin 1400Dammsugarpåsar Miele Mediacair den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover 858
Dammsugarpåsar Daewoo RC 202 (Daewoo)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Ide Line Mistral Electronic 1250 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Companion Seat Cover Garden Furniture Polyethylene Grön