EGLO LED-lampa Golden Age dimbar 4 W 7,5 cm 11691


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljuslykta på fot antikvit hög

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Grace Before Dinner,jean-Baptiste-Simeon Chardin,50x40cm
vidaXL Sugslang med koppling 7 m 22 mm grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGood Morning Bäddset 5800-A FRITS 140x200/220 cm grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Portrait of a Young Man with a Lute,Agnolo Bronzino,50x40cm
La Visitation,Sebastiano del Piombo,50x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bathsheba with David's Letter,Rembrandt van rijn,50x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Frigolitfigur Pingvin - H: 15,5 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Crispin and Scapin,Honore Daumier,50x40cmShoppingkasse / nylonkassevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Christmas Advent Calendar Polar Animals Create A Scene Advent
Knight,Mikhail Vrubel,50x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lödpistol med extra spetsar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. The Sleep of Endymion,Anne-Louis Girodet-Trioson,50x40cm
18x23 cm eller 7x9 tum, fotoram i guld
Dorma låscylinder DC 3400

På tisdagen godkände ministerrådetThe Surrender of Juliers,Jusepe Leonardo,50x40cmDomenicho Ghirlandaio,Domenicho Ghirlandaio,50x50cmUnicorn Set of 2 Sosa and Cloud Notebooks Gift den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
The Assumption of the Virgin,Annibale Carracci,50x40cm
vidaXL Shaggy-matta 120x170 cm grön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Shaggy-matta 80x150 cm gräddvit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Le Repas chez Simon le Pharisien,Paolo Veronese,80x40cm