Portrait of a Woman,Frans Hals,60x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kula Dummykamera IP44 Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
HD Fast IP-kamera Inomhus 1280x720 Svart
Poster - Undulater no.2 40x50cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Flower Rainbow Forest 21x30cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fototapet / Foto Tapet Maldive Dream - väggdekor som gör skillna
Karta över Nyköping, Södermanland

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
The Gonzaga Family Adoring the Trinity, Peter Paul Rubens, 60x50

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fustus Lipsius and his Pupils or The Four Pbilosopbe,Peter Paul

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Spegel i guld, yttermått 73x103 cmGrenuttag Comfort-Line 6-Way 2.00 m Vit - Jordad Kontaktvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Elefant Elegant mönstrad svart 30x40cm
Amber Heart Vase Glass

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Peace and Plenty Embracing, Peter Paul Rubens,50x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. EGLO klassisk LED-lampa E27 ST48 Amber 11553
Poster - Coffe House no.3 40x50cm
Poster - Grön plant No.13 21x30cm

På tisdagen godkände ministerrådetLED Nattlampa 60 W Med RörelsesensorDammsugarpåsar Electrolux ZCE 2200Dammsugarpåsar AEG T 2.1 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Electrolux Z 25
Dammsugarpåsar Electrolux Classic

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Daewoo RC 3204 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Bönor Kaffe 30x40cm