Poster - Världskarta No.37 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
2,4 GHz trådlös kamera Inomhus VGA Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Muffinsform silikon tassar ljusrosa
The Concert,Gerrit van Honthorst,60x50cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Gata 50x70 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Retro Edison LED lampa med blått ljus
Susanna Fourment or Le Cbapeau de Paille,Peter Paul Rubens

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Tavla Canvas 85x113 Världskarta Grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tavla Canvas Monte Carlo 75x100

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Världskarta No.8 30x40cmPoster - Lejon kungen No.5 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
9 Litre Midi Odour Free Compost Caddy Kitchen Waste Bin
Gabrielle d'Estrees and One of Her Sisters, Fontainebleau

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
A Peasant Kermis,Pieter Bruegel, 60x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG K3170
Patio Set Cover 4 Seater
Dammsugarpåsar Electrolux Z 258

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux Dolphin plus U5000-U5003Dammsugarpåsar Daewoo RC 350Dammsugarpåsar Miele Exquisite XE den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Capture TCP 1805
Dammsugarpåsar AEG Vampyr E 190

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover S 4244 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fototapet / Foto Tapet San Fransisco Skyline - väggdekor som gör