Vila - Vigoldina Wrap Top, Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Soya - Nelle 1, Mörkblå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Vila - Vivit LS Shirt, Offvit
VILA Lane L/S blus, Lila

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOnly - onlIntu Frill Wrap Shirt, Gul Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Second Female Rosita blus, Svart
Soya - Peggy 4, Mörkblå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Only - onlFirst SS Mix Top Blommig, Ljusrosa

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vila - Vibahari L/S Top, Marinblå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar ONLY PALENCIA blus, BlåVero Moda - vmJaylo SS Top, Rödvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
LoveLi - Blus Aruba Dragkedja Enfärgad, Vit
ONLY Elcos blus, Ljusgrå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Efashion Chana - Topp PU231 Blommig, Grön

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 2 st ljuslyktor, Fjäril - Vit
Vero Moda - vmCiao Wrap Shirt, Grön
Vila - Vitcommit Felicia Short Skirt MBD, Mellanblå

På tisdagen godkände ministerrådetWhyröd Jolina kjol, svart m. vitLjuslykta Misty Liten, höjd 9 cm, GråSvanefors Löpare 15x120 gul den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Granberg 109.0400W
LEGO® Wear, Ljusblå långärmad body, giraff

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSponge Bob Kortärmad pyjamas röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vila - Vimeza LS Peplum Top, Svart