Walltastic Väggdekor Marvel Spiderman


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Radiostyrd helikopter Phoenix

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Duro Tapet Aveny Typer Platina
Remote control car Mini Cooper 8267

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCity Train Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Neon Leksaksspiral i plast, Blå
Kaffeburk i trä med text "Kaffe"

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Aleksanteri Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Joshua Tree Vit Blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bil Zega BXZE1102 Gondar BlåMonopol Classic (2017)vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Bambi Grå
Tomy - Screwball Scramble - Labyrintspel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Cake smoother - Tårtutjämnare - Bakning

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. BSA 1959 Kylskåpsmagnet
Kylskåpspoesi originalet
Regnponcho med Huva Barn One Size Blå

På tisdagen godkände ministerrådetWillex Regnställ strl S röd och svart 29148Pop up-tält grön/gråAvento fitness-/pilatesmatta ljusblå/ljusgrå 41WB den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vita sneakers, 5 cm höga sulor
Teddykompaniet Teddy Baby Big Ears Kanin

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenÅses kök 9789177833864 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Gurk Twister