A Field of Gul Flowers,Vincent Van Gogh,34.5x53cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Världskarta No.13 40x50cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Roses and Anemones,Vincent Van Gogh,51.7x52cm ny03
Kudde med elefantmotiv

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Grön plant No.13 21x30cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Grön plant No.11 21x30cm
Philips LED GU10 35W 4st

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
The Fall of Man, Peter Paul Rubens, 50x40 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
The Holy Family, Bernardino Luini, 60x50 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Electrolux Z 60Dammsugarpåsar AEG HH2202vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Kudde med rävmotiv
Dammsugarpåsar Electrolux Z 340

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Electrolux Z 335

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Electrolux Ingenio Z 2578
Poster - Undulater no.2 21x30cm
Dammsugarpåsar Miele Mondia 1500

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Miele Euro Classic 2100/2200Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC240Dammsugarpåsar Hoover S 750 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Ide Line Forza 740-094
Dammsugarpåsar Samsung VC-6000

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover Micro power SC 115 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Rosen buske rosa 21x30cm