A Woman Walking in a Garden,Vincent Van Gogh,48x60cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Micro / Motor Filter Set Universal

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
An Old Woman of Arles,Vincent Van Gogh,58x42.5cm
EGLO klassisk LED-lampa E27 ST48 Amber 11553

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Världskarta No.10 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt SENCOR Stavmixer med tillbehör Grön
Gabrielle d'Estrees and One of Her Sisters, Fontainebleau

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Portrait of a Sculptor, Agnolo Bronzino, 50x40 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
TheLion Hunt, Peter Paul Rubens, 60x40 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Dammsugarpåsar Eureka Eureka (Centraldammsugare)Dammsugarpåsar Euroclean UZ 930 (Euroclean)vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips LED SceneSwitch GU10 50W 4st (929001346058-4)
Dammsugarpåsar AEG Comfort 1100

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Nilfisk Action A100

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Electrolux UZ 73 till 74
Poster - Fashion bag 40x50cm
Dammsugarpåsar Electrolux Z 2600

På tisdagen godkände ministerrådetTavla Drops Heart WaterDammsugarpåsar Hoover Alpina SC231Dammsugarpåsar AEG Vampyr 4002 Super den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover S 4176
Dammsugarpåsar Hoover Sensotronic S 3806 till 3810

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Samsung NC 6211 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Gröna mixade blad 30x40cm