Tony Örngott Hjärta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
3D-dekoration i trä - stl. 7,5x7,5x0,2 cm - 90 st

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tavla Canvas 85x113 Världskarta Steel
Poster Räv 30x40

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Kryss 50x70 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt LED Retro Glödlampa E27 Dimbar G95 8.3 W 806 lm 2700 K
Poster - Världskarta No.9 30x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Chatelet Diamax Elegant Cut Crystal Glassware Vase

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
74cm Garden Hose Pipe Water Jet 2 Flow Control

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Världskarta No.7 21x30cmPoster - Lejon kungen No.4 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Hylla - 30 x 10 cm - H: 26 cm - Plywood
Euro Strömkabel Euro hane - IEC-320-C7 3.00 m Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Euroclean Ergoclean UZ 964 (höftburen)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG Comfort 1105
25 Metre Professional Hose Pipe Reinforced Garden With Fittings
Dammsugarpåsar Electrolux Z 230

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar Electrolux D 715Dammsugarpåsar Daewoo RC 3006Dammsugarpåsar Miele Exclusive S291 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dammsugarpåsar Hoover Alpina SC234
Dammsugarpåsar AEG Vampyr 2002.1

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDammsugarpåsar Hoover S 4236 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fototapet / Foto Tapet Forest - väggdekor som gör skillnad!