Väggord - Just because...

Only & Sons ONSTAPE STRIPE TEE - Långärmad tröja - röd

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Only & Sons ONSSTAN FITTED - Piké - maritime blå

Only & Sons ONSJAISTAN ANORAK HOODIE - Luvtröja - light grå melangeOnly & Sons ONSLINER PUFF GILET - Väst - fudgeOriginal Penguin STAMP RINGER LOGO TEE - T-shirt - bas - dark sapphirePetrol Industries Långärmad tröja - burgundy

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Petrol Industries Luvtröja - forestPatagonia ISTHMUS - Parkas - grönPepe Jeans JUSTIN - Sweatshirt - 933Pier One Kavaj - beigePier One T-shirt - bas - dark blåPier One Piké - light gråPier One Sweatshirt - bordeaux melangePolo Ralph Lauren CORE FIT - Skjorta - blå/vit

Tack ❤

Min tid är nu

Polo Ralph Lauren SLIM FIT - Långärmad tröja - fall royal
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Polo Ralph Lauren T-shirt med print - sailing orangePolo Ralph Lauren SLIM FIT - Piké - alpine heatherPolo Ralph Lauren BLEEKER - Väst - vintage surplus

PS Paul Smith MENS HOODIE - Huvtröja med dragkedja - dark navyPULL&BEAR COLLEGE - T-shirt med print - light grå

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 PULL&BEAR Luvtröja - vit

Förstoringsglas Bordslampa Förstoringslampa 12 W 6400 K Vit

Produkt PKTGMS FOREST TEE - T-shirt med print - navy blazerRödefined Rebel DYNAMIC TEE - Långärmad tröja - vitReebok Classic CREW - Sweatshirt - vit/vitblu

Reebok EPIC LIGHTWEIGHT SHORT - Träningsshorts - carote
1537437987500

River Island T-shirt med print - blåStrellson ALLEN MERCER SLIM FIT - Kostym - blauSamsøe & Samsøe CHURU - T-shirt med print - clear creamScotch & Soda SLIM FIT SIMPLE LIGHTWEIGHT - Skjorta - comboScotch & Soda REGULAR FIT CLASSIC HOODY - Huvtröja med dragkedja - alpine grönSelected Homme SHDONENEW MARK SLIM FIT - Skjorta - dark navy/vitSelected Homme SLIM FIT - Skjorta - dark sapphireSelected Homme TWIST - Piké - pompeian röd/egret tipping

Sixth June TRICOLOR - Sweatshirt - grönSloggi Underkläder - vits.Oliver LANGARM - Kofta - blend gråSuperdry Skjorta - light röd

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Superdry SHOP TRI - T-shirt med print - grönSuperdry LANGES DRY ORIGINALS - T-shirt - bas - fjord blåSuperdry LANGARM - Långärmad tröja - gråSuperdry KLASSISCHES LONGBEACH - Piké - vitSuperdry SPORTWEAR SPEED - Luvtröja - phoenix grå grit

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Superdry LEICHTES PREMIUM GOODS TRI INFILL - Luvtröja - rödSuit DEMON-MANDARIN - Skjorta - blå melangeTiffosi BRIAN - T-shirt - bas - grön

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

The North Face VISTA TEK - Huvtröja med dragkedja - vitTiger of Sweden JOAR - Kostymskjorta - pure vit

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Tommy Hilfiger HEATHER GINGHAM - Skjorta - rödTommy Hilfiger REGULAR - Piké - blå

Tommy Hilfiger PANT GINGHAM - Pyjamasbyxor - blåTOM TAILOR PRINT HOODIE - Luvtröja - light rödTOM TAILOR DENIM SNOOD WITH CUTLINES - Sweatshirt - heather grå melange

Tommy Jeans COLLEGIATE - Sweatshirt - old gold

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Teddykompaniet Jakob Stor exyuik2887-Hemelektronik

Teddykompaniet Jakob Stor är en supermysig, kramgo björn med riktigt mjuk päls. Han är en gosig björn på 55 cm i storlek.
 
Alla Teddykompaniets produkter är testade enligt gällande säkerhetskrav i Sverige och Europa. Märkningen är CE enligt EN71.
Det innebär att samtliga produkter är:
Barnsäkra – ögon, nos av plastknappar samt eventuella övriga detaljer är dragfasta. Sömmarna är testade.

Eld- och flamsäkra – de kan inte fatta eld, materialet kan inte flamma upp. Inga flamskyddsmedel är tillsatta.
 
Mått: 55 cm
Material: Polyester
Tvättråd: 40 grader

Meningen med hela skiten…

Topman TAPE - Sweatshirt - burgundy

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Under Armour STREAKER 2.0 SHORTSLEEVE - T-shirt med print - aruba rödVans RETRO TALL TYPE - Långärmad tröja - ash heatherVivienne Westwood Anglomania LARS WORKMAN SHIRT - Skjorta - blå

15324212664902228635381886865163.jpg

Won Hundröd KIRBY - Skjorta - sundress gulYOURTURN Långärmad tröja - dark blå

Your Turn Active Funktionströja - winetastingLotto MAESTRO 700 ID - Fotbollsskor inomhusskor - blå/mintASICS PATRIOT 10 - Neutrala löparskor - deep ocean/flash gulBOSS ATHLEISURE SOLAR SLID LOGO - Badsandaler - medium blå

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Brett & Sons DANDY - Stövletter - cognacCordwainer GILLBERT - Slip-ins - elba castagnaClarks CLARKDALE BUD - Snörstövletter - mahoganyDiadora ACTION +3 - Neutrala löparskor - dark blå/light grå

Boken finns att köpa här.

ecco MELBOURNE - Eleganta snörskor - cocoa brun

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Floris van Bommel PRESLI - Sportiga snörskor - dark cognacGlobe MAHALO - Skateskor - plumHYMN CHELSEA - Stövletter - oxblood

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Keen UNEEK - Vandringssandaler - dark olive
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • La Sportiva LYCAN GTX - Löparskor terräng - indigo/tropic blåBurton Menswear London CARPENTER CHELSEA - Stövletter - tanMerrell AGILITY SYNTHESIS FLEX - Löparskor terräng - orca
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Office INFERNO - Snörskor - tanPier One Tofflor & inneskor - navyReef J-BAY - tåsandaler - dark brunShepherd JON - Tofflor & inneskor - navy
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • SIKSILK PURSUIT - Sneakers - vitTigha Snörstövletter - cognac
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Topman MANNY - Sneakers - navy/vit
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • YOURTURN Skateskor - dark blåReebok Classic Träningsbyxor - blå

Over and out.

Klara