I Am Grateful 9781556436475

Lyle & Scott SLIM FIT POPLIN SHIRT - Skjorta - navy

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Lyle & Scott SIDE STRIPE - T-shirt - bas - vit

Lyle & Scott HOODIE - Luvtröja - mid grå marlBurton Menswear London WHY DOBBY - Kostymskjorta - blåBurton Menswear London LAYER SLEEVE TRIANGLE CHEST - Långärmad tröja - vitMister Tee DRAGON TEE - T-shirt med print - blå

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Massimo Dutti SLIM-FIT - Skjorta - light blåMango BRASILIA - Kavaj - dark blåMango RENATO - Skjorta - dark grönMango ALFRED - Skjorta - vitMango ROCA - Luvtröja - navy blåMarc O'Polo ZIPPER - Kofta - darkest blåMaharishi LONG REDACTED MILTYPE - T-shirt med print - deep rödMinimum SEJR - Sweatshirt - röd clay

Tack ❤

Min tid är nu

Mons Royale DOUBLE BARREL - Långkalsonger - oily blå
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Mustang PHOTO TEE - T-shirt med print - general vitNapapijri BENOS CREW - Sweatshirt - bright vitNew Look LARGE LEAF - Skjorta - rosa

Twisted Tailor TOTORO SUIT - Kostym - grönObey Clothing VAN - T-shirt med print - heather grå

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 OLYMP No. Six SUPER SLIM FIT - Kostymskjorta - rauchblau

BAHCO Snabbkoppling utvändig gänga 1/4" BPQCF14

OLYMP Level Five BODY FIT - Kostymskjorta - rosaOnly & Sons LANGARM - Skjorta - dress blåsOnly & Sons ONSGABRIEL TEE - T-shirt med print - deep lichen grön

Only & Sons ONSNFL CLUB TEE - T-shirt med print - dress blås
1537437987500

Only & Sons ONSCAMO PRINT CREW - Sweatshirt - vitPolo Ralph Lauren Pyjamas - light blåPetrol Industries Huvtröja med dragkedja - biking rödPepe Jeans GRIFFO - T-shirt med print - 771Pier One Kostymskjorta - bordeauxPier One T-shirt med print - mottled gråPier One Pyjamasbyxor - dark gråPolo Ralph Lauren NATURAL SLIM FIT - Skjorta - dune tan

Polo Ralph Lauren SLIM FIT - Piké - rugby royalPolo Ralph Lauren Sweatshirt - oatmeal heatherPS Paul Smith ZEBRA - Sweatshirt - dark navyPULL&BEAR MARC MÁRQUEZ - T-shirt med print - vit

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Produkt PKTAUK CUT TEE - T-shirt med print - cloud dancerRödefined Rebel TREVOR HOODIE - Luvtröja - rosinReplay Huvtröja med dragkedja - ruby rödRiver Island AUBERGINE WARM HANDLE - Kostymbyxor - purpleStrellson ALLEN MERCER SLIM FIT - Kostym - blau

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Salomon AGILE SHORT - Träningsshorts - night skyScotch & Soda SEASONAL GRAPHIC TEE REGULAR FIT - T-shirt med print - denim vitSelected Homme SLHSLIM LOUIS SUIT - Kostym - light grå melange

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Selected Homme Kostymbyxor - grå melangeSelected Homme Sweatshirt - dark sapphire

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

SIKSILK PRINT RACER VEST - Linne - navys.Oliver T-shirt med print - night blå

Superdry Skjorta - bleuSuperdry VINTAGE AUTHENTIC DUO - T-shirt med print - ice marlSuperdry TRIPLE STAR TAPPED OVERSZE TEE - T-shirt med print - podium mid grå grit

Superdry WORN WELL INDIGO - T-shirt med print - mottled dark indigo blå

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Mons Royale M's Hold Boxer Olive Shorty 'em exyuik2287-Underkläder för cykling

Meningen med hela skiten…

Superdry Huvtröja med dragkedja - american navy

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Superdry TROPHY - Luvtröja - dark gråSuit BAYSWATER - T-shirt med print - light dust grönTigha LOGO - T-shirt med print - vintage grå

15324212664902228635381886865163.jpg

The Kooples SPORT NEW - Långärmad tröja - gråTiger of Sweden KOLLETT - Manschettknapp - vit

Tommy Hilfiger PERFORMANCE REGULAR FIT - Piké - vitTommy Hilfiger PANT - Pyjamasbyxor - blåTOM TAILOR STRIPED - Sweatshirt - dark gable grönTommy Jeans CLASSICS REGULAR FIT - Skjorta - rosa

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Tommy Jeans SMALL LOGO CREW - Sweatshirt - rödTwisted Tailor BARUCH SUIT - Kostym - wineU.S. Polo Assn. HERITAGE ZIPPER - Huvtröja med dragkedja - navyViggo DUISBURG SUIT - Kostym - grå

Boken finns att köpa här.

Whyröd MILLS SPRINKLES PRINT - Skjorta - navy

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

YOURTURN Linne - olivYour Turn Active Funktionströja - tawny portVersace VITELLO ABRASIVATO - Sneakers - nero

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Azzaro OUTINO - Eleganta snörskor - cognac
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Barker NEWPORT - Eleganta snörskor - camelBugatti MATTIA - Stövletter - cognacCamper BEETLE - Slip-ins - dark grön
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Cobian tåsandaler - brunEmporio Armani BOOT VINTAGE - Stövletter - brun/militaryFloris van Bommel Slip-ins - gulGlobe MAHALO - Skateskor - plum
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Inov-8 ROCLITE 305 - Löparskor terräng - blå/gråK-SWISS COURT CLARKSON - Sneakers - vit/port/röd
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Lloyd STEFAN - Stövletter - dove grå
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Mizuno WAVE V - Indoorskor - ombre blå/safety gul/hawaiian oceanMustang Sneakers - braun/kastanie

Over and out.

Klara